به گزارش قدس آنلاین، تیم ملی کشتی آزاد ایران پس از دو روز پیکار در رقابتهای جهانی فرانسه که به میزبانی پاریس برگزار شد، در نمایشی ضعیف و دور از انتظار به رده نهم جهان سقوط کرد. هر چند حسن یزدانی، تنها مدال آور تیم ایران توانست با اقتدار بر سکوی قهرمانی بایستد، اما نشان زرین او هم ناجی تیم محمد طلایی نشد و آزادکاران ملیپوش ایران یکی پس از دیگری از گردونه رقابتها حذف شدند.
دلایل مختلفی را می توان در ناکامی ایران دخیل دانست. از ضعف کادر فنی و برخی از مربیان در کوچینگ و هدایت آزادکاران در مبارزات گرفته تا کشتیهای بی رمق و حضور بیانگیزه اکثر نمایندگان ایران بر روی تشک را می توان از مهمترین عوامل این ناکامی بزرگ به حساب آورد.
هر چند گفته می شود تیم اعزامی به فرانسه از دل رقابتهای انتخابی بیرون آمد و ماحصل یک فرایند قانونی و عدالت محور بود، اما آزمودن برخی از امتحان پسدادههای تیم ملی مثل رضا اطری، میثم نصیری، پیمان یاراحمدی، امیر محمدی، بهنام احسان پور در رقابتهای جهانی فرانسه نه تنها دستاورد مثبتی نداشت، بلکه باعث رقم خوردن چنین نتیجه تاسف باری هم شد. در این میان مصطفی حسینخانی هم در حد و اندازه های خود ظاهر نشد و وداع دراماتیکی با رقابتها داشت. او هم در این مسابقات نتوانست از تجربیات و ناکامیهای قبلی خود درس بگیرد و در حالی نتیجه را در یکقدمی نیمه نهایی در ثانیه پایانی به حریف سختکوش ژاپنی واگذار کرد که حتی یک کشتی گیر جوان و مبتدی هم چنین اشتباهی را مرتکب نمی شد.
البته باید از تلاش و حضور امیدوارکننده یداله محبی، سنگین وزن جوان ایران نیز به نیکی یاد کرد که اگر کمی شانس و تجربه داشت، می توانست یکی از مدال آوران ایران در فرانسه لقب گیرد.
کادر فنی نیاز به تقویت و احیا دارد
از وضعیت تاسف بار اکثر کشتی گیران در جهانی که بگذریم باید اشاره ای هم به اعضای کادر فنی تیم ملی داشت.رقابتهای جهانی فرانسه به وضوح نشان داد تیم ملی کشتی آزاد ایران همچنان یکی مثل رسول خادم را در راس امور مربیگری و کوچینگ نیاز دارد و کناره گیری او از این مسئولیت و حضور محمد طلایی و همکارانش در کادر فنی نتوانست به نتایج خوبی منتهی شود. نمونه بارز این موضوع نیز کوچینگ مصطفی حسین خانی در مبارزه با حریف ژاپنی توسط احسان لشگری که اگر مربی کارکشته وباتجربه ای به جای لشگری بر صندلی کوچینگ نشسته بود، قطعا حسین خانی می توانست بر حریف خود غلبه کند. هر چند احسان لشگری از قهرمانان و مدال داران ایران و جهان محسوب می شود، اما در رقابتهای جهانی ثابت کرد هنوز به آن پختگی و باروری حضور بر جایگاه کوچینگ میادین بزرگ نرسیده است.
غیبت بزرگان به چشم آمد
ناکامی در پاریس، حقیقت تلخ دیگری را نیز به رخ کشتی آزاد ایران کشید. حقیقتی که نشان داد هنوز نتوانستیم کشتی گیران جایگزین و مطمئن برای قهرمانان بزرگ خود تربیت و مهیا کنیم. غیبت نفرات باتجربه و عنوانداری چون حسن رحیمی، سید احمد محمدی، رضا یزدانی، کمیل قاسمی در عرصه ملی که هر چهار نفر همچنان دربند مصدومیت و درمان هستند به ما نشان داد، فدراسیون کشتی و کادر فنی هنوز نتوانسته اند این خلا بزرگ را پر کنند. البته برخی از چهره های باتجربه و شایسته دیگر نیز به هر دلیلی در رقابتهای انتخابی ناکام ماندند و نتوانستند به ترکیب تیم ملی راه یابند.
در اینکه تیم ملی کشتی آزاد ایران، یک ناکامی بزرگ و تاریخی را در رقابتهای جهانی فرانسه رقم زد هیچ شکی نیست، اما رسول خادم و اطرافیانش باید بدانند المپیک ۲۰۲۰ در راه است و نباید زمان را با آزمودن مجدد کشتی گیرانی که دیگر چیزی برای اثبات و عرضه ندارند، تلف کنند. کشتی آزاد ایران در کنار بزرگان غایب و مصدوم خود نیاز به ظهور جوانان تازه نفس و باانگیزه ای دارد که در رقابتهای مهم و بزرگی همچون جهانی فرانسه، نقش توریست را ایفا نکنند و همچون حسن یزدانی بر رقبای خود بتازند.
در پایان بد نیست نگاهی هم داشته باشیم به رده بندی انفرادی و تیمی رقابتهای کشتی آزاد قهرمانی جهان که با ثبت یک ناکامی بزرگ برای کشتی ایران همراه بود:
۵۷ کیلوگرم: ۱- یوکی تاکاهاشی (ژاپن) ۲- توماس گیلمان (آمریکا) ۳- آندری یاتسنکو (اوکراین) و بخبایار اردنبات (مغولستان) ۵- هاک جین جونگ (کره شمالی) و ولادمیر دوبوف (بلغارستان) ... ۱۳- رضا اطری (ایران)
۶۱ کیلوگرم: ۱- حاجی علی اف (آذربایجان) ۲- گادجی مراد رشیداف (روسیه) ۳- ولادمیر خینچیگاشویلی (گرجستان) و یولیس بونه رودریگوئز (کوبا) ۵- چنگیز اردوغان (ترکیه) و رینیا ناکامورا (ژاپن) ... ۱۴- بهنام احسان پور (ایران)
۶۵ کیلوگرم: ۱- زورابی یاکوبیشولی (گرجستان) ۲- ماگومدمراد گادجیف (لهستان) ۳- آلان گوگایف (روسیه) و الخاندرو والدس توبیر (کوبا) ۵- مصطفی کایا (ترکیه۹ و عظمت نوریکایف (بلاروس) ... ۱۰- میثم نصیری (ایران)
۷۰ کیلوگرم: ۱- فرانک چامیزو (ایتالیا) ۲- جیمز گرین (آمریکا) ۳- یوهی فوجینامی (ژاپن) و آکژوراک تاناتاروف (قزاقستان) ۵- زورابی اربوتسوناشویلی (گرجستان) و یاکوب گور (ترکیه) ... ۸- مصطفی حسین خانی (ایران)
۷۴ کیلوگرم: ۱- جردن باروز (آمریکا) ۲- ختیگ سابولوف (روسیه) ۳- سنور دمیرتاش (ترکیه) و علی شعبان اف (بلاروس) ۵- بکزاد عبدالرحمن اف (ازبکستان) و جبرئیل حسن اف (آذربایجان)
۸۶ کیلوگرم: ۱- حسن یزدانی (ایران) ۲- بوریس ماکوئف (اسلواکی) ۳- ولادیسلاو والیف (روسیه) و جی دن کاکس (آمریکا) ۵- الکساندر گوستیف (آذربایجان) و میهایل گانف (بلغارستان) ... ۲۲- پیمان یاراحمدی (ایران)
۹۷ کیلوگرم: ۱- کایل اسنایدر (آمریکا) ۲- عبدالرشید سعداله یف (روسیه) ۳- اصلان بک آلبروف (آذربایجان) و گئورگی کتویف (ارمنستان) ۵- الیزبار اودیکادزه (گرجستان) و مامد ابراگیموف (قزاقستان) ... ۱۲- امیر محمدی (ایران)
۱۲۵ کیلوگرم: ۱- گنو پتریاشویلی (گرجستان) ۲- طاها آکگول (ترکیه) ۳- نیکولاس گویازدوفسکی (آمریکا) و لوان بریانیدزه (ارمنستان) ۵- زولبو ناتساگسورن (مغولستان) و آنزور خزریف (روسیه) ... ۹- یداله محبی (ایران)
رده بندی تیمی:
۱- آمریکا ۵۴ امتیاز
۲- روسیه ۵۳ امتیاز
۳- گرجستان ۴۰ امتیاز
۴- ترکیه ۳۹ امتیاز
۵- آذربایجان ۳۲ امتیاز
۶- ژاپن ۲۸ امتیاز
۷- کوبا ۲۳ امتیاز
۸- قزاقستان ۱۸ امتیاز
۹- ایران ۱۶ امتیاز
۱۰- ارمنستان ۱۶ امتیاز
رده بندی مدالی:
آمریکا: ۲ مدال طلا، ۲ مدال نقره، دو مدال برنز
گرجستان: ۲ مدال طلا، یک مدال برنز
آذربایجان: یک مدال طلا، یک برنز
ژاپن: یک مدال طلا، یک مدال برنز
ایران: یک مدال طلا
ایتالیا: یک مدال طلا
روسیه: ۳ مدال نقره، ۲ مدال برنز
ترکیه: یک مدال نقره، یک مدال برنز
اسلواکی: یک مدال نقره
لهستان: یک مدال نقره
کوبا: ۲ مدال برنز
ارمنستان: ۲ مدال برنز
اوکراین: یک مدال برنز
مغولستان: یک مدال برنز
بلاروس: یک مدال برنز
قزاقستان: یک مدال برنز
نظر شما